Jeden všedně nevšední příběh z dobročinného obchodu v Italské

Nedávno jsme dostali email od paní Jany, stálé zákaznice dobročinných obchodů Sue Ryder, konkrétně jednoho - v Italské ulici na Praze 2. A protože nám udělal radost a navíc celý příběh dobře dopadl, podělíme se o něj i s Vámi... 


"Moc Vás zdravím. Vím, že se ve své práci každý den setkáváte se silnými příběhy, a tak pro Vás ten můj asi nebude překvapením. Ale moc ráda bych ho s Vámi sdílela, myslím, že Vás možná potěší... Chtěla bych Vám tímto vyjádřit svůj velký vděk za to, co děláte, nejen pro seniory.

Jsem maminka tří malých dětí a bydlíme nedaleko obchodu Italka v Italské ulici. Občas tam ráda zajdu pro knížky, hračky... Vždycky mě mile potěší paní prodavačka. Nesmírně vstřícná, milá, elegantní, laskavá dáma, za všech okolností usměvavá a absolutně šik. Mám dojem, že by mohla pracovat jako osobní stylistka v nejvyšších kruzích. Vypadá trošku jako Italka, neboť má delší tmavé vlasy...

Vzhledem k tomu, že se nám třikrát zvýšily náklady na bydlení a další výdaje, rozhodli jsme se s manželem, že se budu muset vrátit do práce na plný úvazek. Odpověděla jsem na pracovní nabídku a záhy mi volali, abych se v následujícím dni dostavila na pohovor. Neměla jsem víc než pár stokorun a uvědomila jsem si, že po dětech se mi změnila postava a nemám nic vhodného, v čem ten pohovor absolvovat. Vyrazila jsem do Italky a naštěstí tam zrovna byla tato skvělá paní.

I když měla obchod plný lidí, rychle pochopila mou situaci a během několika minut mi sestavila a doporučila perfektní outfit včetně kabelky! S přehledem a s úsměvem. První kolo jsem zvládla a v dalším týdnu následovalo další. I při druhé návštěvě se mi dostalo péče a porozumění a já si opět odnesla krásné oblečení. Víte, takové nasazení, ochota poradit a umění dodat sebevědomí, to je neuvěřitelné. Protože opravdu nešlo jen o šaty. Dostala jsem také rady, jak k té situaci přistoupit a povzbuzení. A to mi velmi, velmi pomohlo. 

Samozřejmě přijdu poděkovat i osobně, pohovory dopadly dobře a do nové práce nastoupím už 1. března. Touto cestou jsem Vás jen chtěla ujistit, že v Italce máte opravdový poklad, osobní stylistku a terapeutku. A také jsem chtěla říct, že celý koncept dobročinných obchodů je prostě moc fajn.

S přáním všeho dobrého,

Jitka Kuželková

 

Darujte šanci
na důstojné stáří