Nevhodný dárek

V tomto povánočním lednovém čase si nerudovskou otázku „Kam s ním?“ klade asi mnoho z nás. Je to v souvislosti s nevhodnými dárky, nad kterými kroutíme hlavou.

Věřím, že většinou jste dostali to, co jste si přáli a pod stromečkem našli dárek, který vás potěšil. Pokud jste však rozbalili něco, co vám takovou radost neudělalo a zazněly otázky typu: „Proč zase bačkory?“ „Nač tenisovou raketu? Nesportuji!“ „Mixér? Mám tři a raději si zajdu do restaurace.“ „CD Eva a Vašek. K čemu? Já miluju Wabiho Daňka.“ … jsou to jasná znamení, že se Ježíšek netrefil a vy jste vlastníkem nevhodného dárku.
Stane se to jednoduše - během roku změníte vkus, názor, velikost a lapálie je na světě. Jste zklamaní a je vám to možná i trochu líto, protože sami jste se moc snažili vybrat pro druhé to, co si přáli. Nejraději byste ty dárky neviděli, hodili je na dno skříně, do nějaké bedny a zaklapli nad nimi víko. To by však byla chyba, protože každá věc má svého spotřebitele, někoho, kdo ocení její hodnotu. Pro Vás neupotřebitelná zbytečnost, pro jiného poklad, po kterém dlouho toužil. Proto vlastně není nevhodných dárků! Stačí si najít chvilku času a přinést je do našich dobroobchodů. Věřte, že uděláte hned několik dobrých věcí - pomůžete Domovu Sue Ryder, někomu uděláte radost koupí věci, kterou si přál a třeba i vy si odnesete pěkný dárek. A to by se Ježíškovi určitě líbilo, že?

Eva Hubeňáková, provozní dobročinných obchodů
 

Darujte šanci
na důstojné stáří