Zprávy z paluby Sue Ryder

Milí přátelé,

možná se ptáte, co se právě teď děje v Sue Ryder. Plujeme dál, ale pro jistotu se připravujeme na situaci, kterou zažili cestující na výletní lodi Diamond Princess. I my se totiž můžeme ocitnout na „palubě Sue Ryder“, ze které nebudeme moci nějaký čas odejít. Možná se setřou rozdíly mezi klienty a zaměstnanci a všichni se staneme na nějakou dobu „obyvateli“ jedné lodi - pokud by nákaza koronavirem přeskočila i do našich kajut.

Doufám, že k této krajní situaci nedojde a v domově pro seniory Sue Ryder zůstane dál hlavním úkolem to, aby se naši klienti cítili jako doma. Podle jejich spontánních výroků usuzuji, že se to mým kolegům skvěle daří i teď - s rouškou na obličeji a dezinfekčním roztokem na rukou.

Fungují i ostatní služby Sue Ryder. Tým osobní asistence nepřestává být záchranným člunem pro staré lidi, kteří žijí doma. Je otázkou několika dnů (možná hodin), kdy „Neztratit se ve stáří“ posílí kapacity poradenské linky. Už teď je majákem pro všechny, které trápí vysoký věk i dnešní bouřlivý čas.

Pevně věřím, že vše zvládneme. Psychologové říkají a v historii se to mnohokrát potvrdilo, že člověk je schopen čelit obrovským překážkám a úskalím. Jen jsme si zvykli na to, že jim čelit nemusíme.

Držím nám všem palce a těším se na shledanou ve „zdravějších časech“.

Opatrujte se!

Matěj Lejsal, ředitel

Darujte šanci
na důstojné stáří