Britská velvyslankyně vydražila své "Embéčko" za 610 000 Kč pro Sue Ryder!

Britská velvyslankyně Jan Thompsonová, která nyní končí svou diplomatickou misi v Praze, vyzvala českou veřejnost, aby podpořila práci Sue Ryder. Své oblíbené embéčko - veterán Škoda 1000 MB nabídla do dražby. Škodovka z roku 1968 byla nakonec prodána za 610 000 Kč kupci, který si přál zůstat v anonymitě. Celý výtěžek věnovala paní velvyslankyně naší organizaci.

"Bylo to těžké rozhodování zanechat milované embéčko v České republice. Ale patří sem, do Česka, tady prožilo svých prvních 50 let života. Přestože bude těžké se ho vzdát, ráda bych ho nabídla v charitativní aukci s tím, že celý výtěžek připadne Sue Ryder.... Hledám pro svoje milé embéčko dobrý domov. Prosím, aby se do aukce zapojili všichni zájemci, kteří se o něj dobře postarají. A prosím, podpořte Sue Ryder!" tak zněla výzva paní velvyslankyně.

„Mám i jaguár, to je moje oficiální auto. Ale tohle embéčko je nejblíže mému srdci a je to auto, které jsem používala o víkendech a dovolených. Miluju ho, protože mi připomíná československou historii,“ vysvětlila Radiožurnálu velvyslankyně.

Ve středu 10. ledna po 12 hodině byla nakonec zveřejněna nejvyšší nabídka 610 000 Kč, která zvítězila. Ještě tento den převzal Matěj Lejsal, ředitel Sue Ryder, šek v této hodnotě přímo od Jan Thompsonové. Výtěžek půjde na péči o klienty - seniory Sue Ryder a jejich blízké.

Více na na portále irozhlas.cz

Moc děkujeme, paní velvyslankyně!

tým Domova Sue Ryder

Foto: Matěj Skalický

Darujte šanci
na důstojné stáří