Díky grantu od společnosti Moneta Money Bank jsme získali oxygenerátor do paliativní péče

Senioři přicházejí do Sue Ryder důstojně prožít závěrečnou etapu svého života a domov pro seniory se stává jejich domovem. Jejich zdraví je často tak křehké a věk tak vysoký, že se jejich život přirozeně blíží k závěru. V péči o seniory s nevyléčitelným onemocněním je nám prostředkem paliativní péče.

V Sue Ryder je pro nás zcela přirozené se tímto tématem zabývat, hovořit o něm a být klientům a jejich blízkým průvodcem a podporou i v tomto nelehkém období. Většina lidí si přeje zemřít doma a my se to našim klientům, kteří do této fáze dojdou, snažíme prostřednictvím kvalitní paliativní péče zprostředkovat.

Profesionalizace paliativní péče s sebou nese zvyšující se nároky i na technické vybavení domova a související zdravotnické pomůcky. Díky grantu od společnosti MONETA Money Bank se nám podařilo získat pro naše klienty kvalitní a moderní zdravotnické vybavení - Mobilní kyslíkový koncentrátor Zen-O s 12 komorovou baterií (oxygenerátor).

Využívá se při přechodné dušnosti klientů, pro okysličení těla při oslabení organismu pro rychlejší regeneraci. Klientům v paliativní péči výrazně navyšuje kvalitu života. Velkým přínosem pro naše klienty je i samotná přenosnost oxygenerátoru. V případě dýchacích obtíží, klienti nemusí zůstat upoutáni na lůžku ve svém pokoji, ale můžeme je i s oxygenerátorem převézt např. na terasu. Této možnosti si velmi ceníme, jelikož má velký pozitivní vliv na psychický stav našich klientů.

Oxygenerátor nám velmi pomohl i u klientů s onemocněním Covid-19, kterým jsme mohli přímo v domově pro seniory Sue Ryder pomoci s obtížným dýcháním.

 

 

 

Darujte šanci
na důstojné stáří