Díky našim dárcům jsme v adventním čase získali milion

Stejně jako každý rok podpořili příznivci Sue Ryder v předvánočním čase péči o seniory prostřednictvím charitativního on-line adventního kalendáře. Tématem se tentokrát stala Babiččina kuchyně. Na 24 políčcích si dárci mohli vybrat z receptů našich klientů, a zavzpomínat tak spolu s nimi na svoje oblíbené chutě a vůně.

Kalendář se snažil ukázat, jak důležitým záchytným bodem jsou pro staré lidi vzpomínky, především pro seniory s demencí. Každé pole též obsahovalo částku, která podpoří vybrané pomůcky a služby v péči o klienty Sue Ryder. Nejoblíbenějším receptem se mezi dárci staly  „Chlupaté lívance“ a „Profesionální polévka“, zájem byl také o tištěné Babiččiny kuchařky, obsahující všechny recepty z kalendáře.

Více než stovka individuálních dárců věnovala dohromady 451 839 Kč. Firemní dárci pak nadělili pod stromeček Sue Ryder částku 530 859 Kč a dalších 127 500 Kč přinesl projekt „PF 2018 - Přání financují péči“.

V součtu tak adventní čas přinesl Sue Ryder nejštědřejší výtěžek v historii -  1 110 198 Kč, z něhož můžeme zaplatit péči a pomůcky, které naši klienti nejvíce potřebují – ať už se jedná o pomoc osobního asistenta v domácnosti, hodiny tréninku paměti nebo třeba potřeby pro naše zvířecí terapeuty.

Za Vaši podporu srdečně děkujeme a přejem vše dobré v roce 2018!

Hanka Fišerová, fundraiser

Patronem adventního kalendáře Babiččina kuchyně byl šéfkuchař David Šašek.

Darujte šanci
na důstojné stáří