Fotbal pro Sue Ryder

Je pět hodin odpoledne a nebe nade mnou se pomalu zatahuje černými mraky. A je to tady. Zase bude pršet. Stojím na pražském Strahově, oči zvedám k nebi a říkám si: „Opět neporušíme tradici.“ Právě totiž probíhá 7. ročník Sue Ryder Charity Cupu (fotogalerie), (video) a dá se říct, že tradicí mimo vše ostatní je, že na nás každý rok spadne aspoň pár kapek.

Letos se déšť přihnal ve chvíli, kdy dohrávaly základní skupiny. Nicméně žádný tým to nerozhodilo. Všichni poctivě hráli své zápasy a my organizátoři jsme jen tiše doufali, že pršet přestane. Po necelé hodině se vyjasnilo a další kola turnaje probíhala již bez deště, zato se skvělou atmosférou utvářenou všemi zúčastněnými. Velký podíl na ní měl moderátor Stanislav Bartůšek, který neúnavně glosoval dění na všech pěti hřištích.

Věříme, že jsme všem zúčastněným nabídli nevšední zážitek - ať už deštěm promáčené oblečení, tak pocit týmové sounáležitosti a  možnost podpořit neziskovou organizaci netradičním způsobem. Jejich podpora se vyšplhala až na částku 841.000 Kč. Moc děkujeme!

Turnaj jsme zakončili slavnostním vyhlášením. Na prvním místě se zlatou medailí skončil tým firmy Tefos. Hráli s obrovským nasazením a jejich vítězství je zasloužené, navíc získali zlato již podruhé v historii turnaje. Stříbrní jsou ortopedové z Bulovky OrtBul. Třetí oprávněně skončili hráči firmy Sodexo, čtvrté místo obsadila společnost Era, obhájce loňského titulu.

Moc pro nás znamená podpora našich partnerů. Díky směřují  na AC Spartu Prahu, ČSOB, která již tradičně pomáhá uhradit náklady akce, dále Britské obchodní komoře za záštitu, všem firmám, které nám věnovaly dary pro vítěze. V neposlední řadě musím zmínit rádio Impuls. To bylo nejen mediálním partnerem, ale pánové si také přišli zahrát. Za což jim také patří dík. A samozřejmě velmi děkujeme také našim dobrovolníkům!

Už teď se těším na další ročník a volám: “Jen houšť a větší kapky! Samozřejmě obrazně :)…“

Denisa Ratajová

VII. ročník Sue Ryder Charity v číslech:


Turnaje se zúčastnilo 29 firemních týmů, což je více než v minulém roce. Z toho firma BHS se zúčastnila virtuálně - nesestavili tým, ale přesto zaslali finanční podporu. Skvělou novinkou bylo, že společnost Gleeds sestavila 2 týmy - jeden hrající a druhý virtuální!

Celkový výtěžek: 841.000 Kč

Celkové umístění týmů:
1. místo: Tefos, 2. místo: Ortbul, 3. místo: Sodexo, 4. místo: Era
5.- 8. místo : ČPP, Partners, KPMG, Kooperativa
9.- 16. místo : MVP, ČSOB, GE, Rödl & partners, Würth, Fotolab, EY, Česká pojišťovna
17.- 28. místo: Impuls, HSBC, Gleeds, Allianz, MBTech, Bigmedia, ČEZ, Škofin, Klepierre, AVG, Magistrát, Metlife

Výtěžek z tipovací soutěže:
Během turnaje padlo 221 gólů, nejpřesnější tip byl 222. Vítěz, Michal Řezáč, byl vylosován ze dvou stejných tipů.

Nejlepší střelec turnaje:
Jaromír Grim z týmu Kooperativa, který nastřílel 11 gólů

 

Darujte šanci
na důstojné stáří