Jak dopadl VI. ročník Sue Ryder Charity Cup

Největší letošní benefiční akce Domova, Sue Ryder Charity Cup 2014 (fotogalerie, video), je úspěšně za námi. Již pošesté se k turnaji v malé kopané sešli hráči z několika firemních týmů, aby se utkali o putovní pohár Sue Ryder a zároveň podpořili důstojnou péči o naše seniory.

Během dopoledních příprav na Strahově to vypadalo, že letos nám počasí bude po letech konečně přát. Slavnostní výkop v 16 hod. proběhl ještě za sucha, poslední zápasy večer však připomínaly tak trochu vodní pólo. Tradiční déšť, který je nám věrný během posledních ročníků turnaje nás ale rozhodně nezlomil – pláštěnky a deštníky jsou vždy připraveny v záloze. Hráči hráli statečně, fotografové, dobrovolníci i organizátoři povzbuzovali, i když někteří již hodně promáčení. Skvělý moderátor Stanislav Bartůšek nenechal nikoho klesnout na mysli a hráče také rozehřály dvě vystoupení roztleskávaček Chilli Cheerleaders. 

Začátek turnaje prověřil připravenost a flexibilitu organizátorů – na turnaj nedorazil tým  mediálního partnera akce Marketing & Media. Díky ochotě týmu ČSOB se upravil celý herní plán a problém se poměrně rychle vyřešil.
Velké díky patří všem zúčastněným týmům, všem, kteří finančně či hmotně podpořili turnaj nebo se dobrovolně podíleli na přípravách a realizaci na Strahově.

VI. ročník Sue Ryder Charity Cup v číslech
 

Turnaje se zúčastnilo 21 firemních týmů, což je o 4 méně než v minulém roce. Přesto je výtěžek ve výši 803.522 Kč skvělý. Zahrnuje startovné: 600.000 Kč, dar společnosti ČSOB na organizaci turnaje: 200.000 Kč. Výtěžek z tipovací soutěže a finančních darů, které jsme posbírali přímo na Strahově byl 1322 Kč. Na místě se také v tiché aukci dražil dres Davida Lafaty, podepsaný všemi hráči Sparty. Vítěz aukce získal dres za částku 2.200 Kč, a navýšil tím celkový výnos akce.

Výtěžek pomůže Domovu Sue Ryder financovat kvalitní a důstojnou péči o seniory, kteří potřebují z důvodu věku nebo zdravotního stavu pomoc druhých při běžných činnostech.

Během turnaje padlo 167 gólů, v tipovací soutěži na celkový počet vstřelených gólů byl ten nejpřesnější tip 168. Nejlepší hráči turnaje byli tentokrát vyhlášeni dva, a to hned ze stejného týmu – Tefos Slaný. Každý z nich nastřílel 10 gólů.

Výsledky VI. ročníku Sue Ryder Charity Cup:

1. místo:                                 2. místo:                       3. místo:                              4. místo:

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. - 8. místo:

Česká pojišťovna, ČEZ, ORTBUL, Würth

9. - 16. místo:

Magistrát hl. města Prahy, ČSOB, Rádio Impuls, Škofin, ING, Kooperativa, Sodexo, DHL

17. - 21. místo:

BHS, EY, Fotolab, MBtech Bohemia, GE

Nejlepší střelci turnaje:

p. Volf a p. Mrština, oba z týmu Tefos - 10 gólů

Vítěz tipovací soutěže:

Pavla Bajerová a její tip 168 gólů

Týmy roku 2014:

BH Securities, Česká pojišťovna, ČSOB, DHL, ERA – Poštovní spořitelna, EY, FOTOLAB.cz, GE Volunteers, HSBC Bank, Impuls rádio, ING, KPMG Česká republika, Magistrát hl. města Prahy, MBtech Bohemia, ORT BUL – tým ortopedů z nemocnice Bulovka, pojišťovna Kooperativa, Skupina ČEZ, Sodexo,  ŠkoFIN, Tefos Slaný, Würth.
Foto jednotlivých týmů najdete zde.

Generální partner turnaje:

AC Sparta Praha fotbal

Hlavní partner:

ČSOB

Záštita nad turnajem:

Britská obchodní komora v ČR

Partneři:

Author, Balance Club Brumlovka, Brudra, Florian Hair, Hard Rock Cafe, Klub Proměna, Grainway Inc., MVP AGENCY, Pivovary Staropramen, Jan Beder, Yves Rocher

Mediální partneři:

Rádio Impuls, Hattrick, Marketing & Media

Moderátor turnaje:

Stanislav Bartůšek

Doprovodný program:

roztleskávačky Chilli Cheerleaders

Fotografové:

Věra Vodičková, Petr Gruša, Zuzana Tvrdíková, Jan Basík, Vladimír Hron

Dobrovolníci, kteří pomáhali s realizací turnaje:

Anežka Holeňová, Petra Opičková, Halina Šebesťáková, Klára Bendíková, Slávek Knapp, Anna Máchová, Lenka Vokálková, Michaela Knězů, Petra Vaníčková, Kristýna Galíková, Jana Pírková, Karolina Hrdá, Veronika Vondrová, Kateřina Hlaváčová, Jitka Chludilová, Velena Obstová, Zuzka Pokorná, Kateřina Nováková, Jitka Chlupáčová, Judita Říhová, Petr Krasnay, Marek Slavík, Hana Kožuchová,Michala Paseleková, Lenka Havlenová, Monika Andruchová, Kristýna Svatošová, Jakub Černý, Eva Hubeňáková, Hana Krejčová, Jana Hrachová, Klára Sobotíková

Děkujeme za podporu Vám všem a příští rok znovu na Strahově!

Malý pohled do historie Sue Ryder Charity Cup:

2009:
1. místo: ČSOB
2. místo: Tefos
3. místo: FOTOLAB.cz

2010:
1. místo: WNC Factoring Ltd.
2. místo: FOTOLAB.cz
3. místo:  ČRo 1 Radiožurnál a ŠkoFin

2011:
1. místo: FOTOLAB.cz
2. místo: T-Systems Česká republika
3. místo: Tefos Slaný

2012:
1. místo: Tefos Slaný
2. místo: Sodexo
3. místo: KPMG

2013:
1. místo: Sodexo
2. místo: FOTOLAB.cz
3. místo: ING

Darujte šanci
na důstojné stáří