Když je darem čas

Čas je jeden z největších darů, který můžeme někomu nebo něčemu věnovat. Čas je to hlavní, co přinášejí firemní dobrovolnické dny, které pravidelně zlepšují prostředí Sue Ryder, zpestřují život našich klientů nebo oživují dny v dobročinných obchodech. Půlroční ohlédnutí za touto filantropickou aktivitou začínáme v IKEA ...

Nepojedeme na Zličín ani na Černý most. IKEA přišla za námi do Michle. Za námi a za našimi novými sousedy - za Cestou domů, která poskytuje odbornou péči umírajícím a jejich blízkým a pomáhá také s paliativní péčí pro klienty Sue Ryder.  Na konci května pro nás IKEA zorganizovala největší dobrovolnický den, který jsme zatím zažili. Přes 40 zaměstnanců pomáhalo především v Cestě domů, kde IKEA vybavila velkou část prostor, kde tato neziskovka od června sídlí.  

Ale i ve Sue Ryder odvedli lidé, pracující pro tento nábytkářský gigant, velký kus práce. Zahradničili, lepili stužky na slamáky na Špacír, ale hlavně se věnovali prostorám denního centra. To mělo půlku revitalizace za sebou díky podpoře Nadace Komerční banky Jistota. Druhou půlku si vzala na starost IKEA. Dnes je z denního centra útulné místo, kde naši klienti trénují paměť, chodí na čtení a další aktivity. Zkrátka jsme zažili dobrovolnický koncert. V prvním půlroce ale nebyl jediný!

Koncertní turné začalo už březnu, kdy nám Kooperativa a Česká spořitelna pomohla připravit bazar potřeb pro rodiny s dětmi. V dubnu si zaměstnanci Chubb půjčili a skvěle vedli dobročinný obchod ve Štěpánské. Poté nám dobrovolníci ze Citibank vymalovali jídelny pro klienty  a díky nim máme pořádek i v akváriu. Týmy filantropů z Aegon a Skanska provedly generální úklid v dobročinných obchodech. A těsně před prázdninami dobrovolníci z Pfizer asistovali našim klientům při zábavné soutěži „Nakrm draka!“, ale také si lámali hlavu nad tím, jak otevřít téma stáří s příslušníky sendvičové generace. "Moc se mě problematika stáří dotýká a mám osobní zkušenost z rodiny. Proto si živě představuji, jak se musí všichni její členové semknout, aby zachovali důstojné stáří pro svého blízkého. Moc si vážím všech, kteří v těchto zařízeních pracují. Celý dobrovolnický den byl super a už dneska se hlásím na příští rok!" řekla Monika z Pfizer.

Celkem 89 lidí, přes 700 hodin, pro Sue Ryder a jeho klienty.

Moc děkujeme, že jste nám darovali to nejcennější. Svůj čas!

Podívejte se na fotogalerii z dobrovolnických dní

Darujte šanci
na důstojné stáří