Lidé z Cummins přestřihli pásku k bezpečnosti

Oprava pergoly, která byla na spadnutí, nové požární schodiště nebo evakuační podložky pro klienty Sue Ryder, když by přišla katastrofa. Tak vypadají letošní dobré skutky firmy Cummins, která nám pomáhá už 10 let a svoji podporu se snaží pravidelně opakovat a navyšovat. Za tak vzácné partnerství přišli ve čtvrtek 22. 9. poděkovat zaměstnanci, ale také klienti Sue Ryder. Svou tichou přítomností na malé zahradní slavnosti chtěli vyjádřit, a že patříte mezi nás – Vy, lidé se zlatým srdcem a velkým filantropickým duchem, kteří pomáháte s důstojným a bezpečným stářím pod značkou Cummins.

Podpora firmy Cummins pro ty nejkřehčí seniory je dlouhodobá a významná. První rok společnost darovala vybavení pro ošetřovatelskou a zdravotní péči, druhý rok financovala pořízení kuchyní v domově pro seniory Sue Ryder. Letošní rok věnovala finanční prostředky na bezpečnost - v zadní části Michelského dvora se rozpadala 24 let stará pergola a požární schodiště. Vše je nyní nové a opravené. Součástí pomoci se také staly evakuační podložky pro případ, že by Sue Ryder postihlo podobné neštěstí jako v roce 2013. Tehdy přišla povodeň a z hodiny na hodinu se museli evakuovat všichni klienti. Firma Cummins má pod palcem ještě jeden bezpečnostní prvek - dohlíží v Sue Ryder nad dieselovým agregátem, záložním zdrojem energie v případě výpadku proudu.

V roce 2023 se Cummins zaměří na ekologii

„V příštím roce bychom rádi usilovali o další společný projekt se společností Cummins. Měl by nám umožnit pořídit gastrokompostér a zajistit konzultační podporu v oblasti recyklace odpadu - v domově pro seniory, v restauraci i v dobročinných obchodech Sue Ryder. Jsme sice sociální služba, ale i my bychom měli přemýšlet proekologicky a snižovat zátěž na životní prostředí. V tomto ohledu máme prostor ke zlepšení a tajně doufáme, že firma Cummins bude chtít být u toho,“ říká Lenka Stárková ze Sue Ryder.

O Cummins

Cummins Inc., a jeho zastoupení v ČR Cummins Czech Republic s.r.o., patří mezi největší výrobce dieselových motorů a náhradních zdrojů energie na světě. S kratší přestávkou je s námi tato firma od roku 2012. V roce 2020 jsme společně realizovali prostřednictvím historicky prvního Cummins grantu projekt na pomoc a rozvoj paliativní péče v našem domově.

PS: Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnila paní Hana Rybářová, Petr Roztočil, Lukáš Kryšpína a Robert Šušel.

Darujte šanci
na důstojné stáří