On - line reportáž z letošního ročníku Midnight Walk

Stejně jako v předcházejících dvou letech, tak i letos Vás budeme na této stránce informovat o novinkách z nočního pochodu Prahou na podporu Domova Sue Ryder - Midnight Walk 2014. Podělíme se s Vámi také o vzkazy přihlášených účastníků pochodu...

26. května, odpoledne

Tak máme 3. ročník za sebou... Sledovali jsme počasí celý týden a doufali, že se nám déšť tentokrát třeba vyhne:)) Co myslíte? No nevyhnul...  V 16 hod. se zatemněla obloha a hustý déšť zalil celou Prahu. Na startu to vypadalo střídavě oblačno, na Petříně a na Hradě krásně a nadějně, v Zítkových sadech znovu deštivě a nakonec průtrže vody až do konce ... Do cíle nakonec dorazilo 10 mokrých statečných:). A v sobotu opět krásně... Přesto to byl hezký zážitek. Věříme, že třeba 4. ročníkem zlomíme deštivé magické kouzlo a my poznáme, co je to jít pro Domov v suchu.

Všem účastníkům moc děkujeme za podporu a optimismus!! Výtěžek dosáhl výše 58.595 Kč na péči o naše klienty.

FOTOGALERIE 1
FOTOGALERIE 2

23. května, ráno
Den D je tady! Počet našich přátel a podporovatelů se pomalu zvyšuje, někdo slíbil přijít až na místo, tak uvidíme, kolik se nás  večer sejde. Aktuální číslo je 77 pochodujících, 16 virtuálů. A nebojte se, i přes hlášení o večerních bouřkách nás nemůže nic odradit. Máme pro vás připravené i pláštěnky, na každé zastávce budou stany, kde je možné se schovat. Na Pankráci nás čeká zastávka v Kafé na půl cesty, kde bude určitě sucho:))

Těšíme se na vás všechny večer! A moc děkujeme!

22. května
Již zítra startujeme! Od 19.00 hodin začíná registrace u Písecké brány, ve 21.00 hodin vycházíme. I když ještě nejste přihlášení, zaregistrovat se můžete i přímo na místě.
Přivítat Vás přijdou Imrich Bugár a Jitka Šorfová.

Stav k dnešnímu ránu: 69 pochodujících, 16 virtuálů.

22. května
Přihlásila se naše stálice Olga Grušová - díky a těšíme se na startu!

22. května
Dobrý den,
mrzí mě, že se nemohu zúčastnit pochodu osobně, druhý den běžím půlmaraton v Karlových Varech a potřebuji být fit.
Přeji Vám, aby se akce vydařila a budu se těšit na setkání v rámci Sue Ryder Charity Cupu.
Se srdečným pozdravem,

Michala Fořtová

Milá paní Fořtová, držíme Vám pěsti na půlmaraton a děkujeme za virtuální účast!

21. května
Naše pravidelné nepravidelné hlášení z příprav - k dnešnímu dni máme 66 pochodujících a 16 virtuálně přihlášených.

20.května
Rozhodla jsem se podpořit letošní ročník Midnight Walk a zúčastnit se alespoň virtuálně, protože, to, co dělají všichni ze Sue Ryder si nesmírně vážím a když před 28lety odcházel můj tatínek z toho světa, nebyla vůbec žádná zařízení, která by odchod na druhý břeh zlidštila. Všem děkuji za jejich lásku a obětavost a přeji v sobotu krásné počasí!

Lída Jauernigová

Život je příjemnější a snazší, když se lidí na sebe usmějí, vyjdou si vstříc, pomohou.
Pomáhat není snadné, někdy to člověk neumí, nemá potřebné znalosti, energii, čas, odvahu… Může ale podpořit ty, kteří pomáhat dovedou – a při společném setkání se pak radovat z toho, že lidí dobré vůle není  málo.

Jedno takové dobře vymyšlené setkání je „Midnight walk“, při němž účastnící kousek té cesty  o laskavější svět  šlapou „v reálu“. 
Kdybych byla trochu mladší (a nebolela mne záda), určitě bych se na ten pochod vydala.
Tak, jak to je, nezbývá než  pochod noční Prahou oželet  – a šlapat jen  „virtuálně“.
Škoda – snad ale nějakou legraci při tom užiji i tak –  a  občerstvovací zastávky určitě dodržím
.

Jarmila Šrámková

Milá paní Šrámková a Jauernigová, děkujeme mockrát!

19. května

Všichni milí v Sue Ryder,
letos bych se opět ráda "pověsila někomu na krk":-), jako v předchozích ročnících.  Ačkoliv se snažím trénovat koleno, jak se dá, přece jenom ještě tak dlouhou trasu na vlastních nohách nezvládám.  Ale budu na všechny myslet a držet palce.  A jako vždy, obrovský dík všem, kteří se o naše blízké tak vzorně staráte!

S úctou, Marie Ciganeková

Milá paní Ciganeková, moc děkujeme za Vaši virtuální účast! Letos virtuální zástupkyně vypadají trochu jinak - papír nahradila látka a ponesou se v batohu:)...

19. května
K dnešnímu dni je nás 53 pochodujících a 12 virtuálů. Děkujeme!

19. května
Právě nám potvrdilo účast 5 zaměstnanců ze společnosti PrimeRevenue:
Rádi pomůžeme i v malém počtu – nejsme velký tým, ale každý účastník dobrý, že? J
Také se těšíme – mám být pěkně, tak to bude určitě velice příjemná procházka Prahou.
Mějte se krásně!

S pozdravem, Petra Rohovská

Díky! Těšíme se v pátek večer!

18. května
Je mi to moc líto, nebudu v Praze, ani já ani dcera, tak musíme pochodovat jen virtuálně. Příjemný pochod noční Prahou, hodně účastníků a sil!!!
S pozdravem Eva a Ellen Jirutkovi

16. května
Počet pochodujících se zvyšuje na 47, virtuálních 8. Přišel nám vzkaz od Katky Grušové:

Na pochod jsem se přihlásila z tradice, šla jsem už dvakrát a líbilo se mi to, tak mi přece 3. ročník nemůže utéct. Navíc ráda chodím a na pochod s sebou beru pejsky borderáka Bernieho a krysaříka Kašpárka (kteří v Domově dokonce "pracují"). Doufám, že i letos oba půjdou, Bernie má totiž zdravotní problémy a ráno před pochodem jde na vyšetření srdíčka, tak držte palce... Kateřina Grušová + Bernie + Kašpárek

Katko, děkujeme a držíme palce, ať jdete s námi všichni tři!

16. května
Moc všem přeji krásný zážitek při nočním pochodu 2014 a spoustu nezapomenutelných chvil. Bohužel, můj "požehnaný stav" mi nedovoluje se zúčastnit, snad příště! Ahoj
Zuzana Hanzová

15. května
Právě se přihlásilo dalších 8 účastníků z ING. Skvělé, děkujeme!

Aktuální počet k dnešnímu dni -  pochodujících 43, virtuálních 7. Věříme, že brzy se přehoupneme přes 50 a půjdeme k vyššímu číslu.

14. května

"Na Midnight Walk se těším každý rok z několika důvodů. Jednak mám ráda noc, ráda chodím a ráda dělám věci, které mají smysl. Mám také ráda klienty Domova, vážím si personál, který o ně pečuje. Považuji si za čest, že mohu přispět k hladkému chodu Domova, a to jak dobrovolnictvím, tak i účastí na pochodu. Je třeba, aby veřejnost o Domově věděla a noční pochod v dobré náladě a zvláště za příznivého počasí (prosím objednat) je výborným prostředkem k propagaci důstojného stáří a domova samotného."
Gabriela Babulíková

K dnešnímu dni se zaregistrovalo 33 účastníků + 6 virtuálních. Moc děkujeme. Kdo bude další a podpoří náš Domov?

13. května
Nová přihlášená účastnice, Ludmila Lešenarová, nám poslala pozdrav:

Líbí se mi poslání Sue Ryder - pomoc seniorům a jejich blízkým při životních změnách, které přináší stáří... Minulý rok jsem se poprvé zúčastnila pochodu Midnight walk, o kterém jsem se dozvěděla od kamarádky a úplně mně to nadchlo! Byl to nádhernej zážitek pochodovat noční Prahou (bez strachu), prima pocit z takového počtu lidí všech věkových kategorií, kterým záleží na pomoci a podporují poslání Sue Ryder a zároveň jsem získala blažený pocit, že i já jsem mohla něčím přispět k tak potřebné pomoci  našim seniorům, kterým dáváte VY šanci pro důstojné stáří...
Celý rok jsem se už těšila na další ročník, teď už "verbuji" i já, získala jsem další nadšence, kteří půjdou s námi a tak už si přejme jenom hezké počasí:-)

Paní Ludmilo, díky, doufám, že letos nebude pršet jako v roce minulém a užijeme si to!

12. května
Právě jsme dostali další vzkaz od Lenky Žehrové, již zkušené účastnice pochodu ...

"Midnight Walk jsem absolvovala v loňském roce poprvé a moc se mi líbil. Příjemná procházka v dobu, kdy obyčejně nemám možnost Prahu vidět je okouzlující zážitek. Když se přidá společnost fajn lidí, milá atmosféra, to, že člověk udělá něco pro své zdraví a ještě k tomu všemu navíc pocit, že tím může někomu dalšímu pomoci, co víc si v pátek večer přát?"
Lenka Žehrová

Vážený Sue Ryder, 
byla jsem u Vás na praxi, takže vím jak se Vám každá koruna hodí. Také vím, že jste skvělým Domovem pro seniory. Sice mám v tento čas období maturit, ale vzhledem k tomu, že 23. 5. mám ještě tzv. Svatý týden, ráda přijdu.
Mějte se a těším se na pochodu!

Veronika Kaušitzová

3. května
Naše první virtuální účastnice - Katka Guryčová Láníčková nám napsala až z Holandska:

Proč jdu virtuálně  Midnight Walk? Mám silný citový vztah k Domovu Sue Ryder a rovněž velmi kladný vztah k chůzi, tudíž skloubit tyto dvě příjemné "záležitosti" dohromady je mi potěšením. A je mi moc líto, že jít nemůžu, ale v současné době působím pracovně v Holandsku. Ale jako bych tam byla! Možná bych mohla ve stejný den alespoň symbolicky pochodovat v Haagu z práce těch mých pět kilometrů domů místo jízdy na kole :-) Tak snad za dva roky, a možná i s mojí dcerou Emou.

Katko, děkujeme, snad to příště vyjde!

1. května

Máme nového mediálně známého účastníka pochodu. Je jím pan Stanislav Bartůšek - redaktor a dramaturg České televize. Svou účastí podpoří jak Imricha Bugára tak i Jitku Šofrovou, kteří náš pochod zaštiťují již od začátku.

duben 2014

K dispozici jsou krásná trička s logem Midnight Walk a také placky. Vše je u nás k zakoupení a stejně tak i na startu v den pochodu. To jak vypadají, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.
 

Letos vydáme opačným směrem z Hradčan u Písecké brány....
 

Patronkou pochodu se stala tanečnice Jitka Šorfová. Díky ní jsme získali i dalšího patrona, jejího tanečního partnera ze soutěže StarDance a hlavně legendárního atleta a diskaře Imricha Bugára!

"Mám kolem sebe mnoho lidí, kteří mi pomáhají. Někdy nejde pomoc oplatit konkrétní osobě. Lze ji ale poslat dál tak, že pomůžeme někomu dalšímu. Domov Sue Ryder má pomoc těm nejpotřebnějším na denním pořádku. Ráda jej proto podpořím svojí účástí na Midnight Walk 2014," řekla nám paní Jitka.

Jitka Šorfová nám pomáhala již dříve, kdy benefičně organizovala taneční hodiny pro dospělé a pomohla nám tím získat finanční podporu na péči o naše seniory.

 

2012 - 13

Radka Kulhánková a Jana Havlenová se v roce 2012 nechaly inspirovat tradicí anglických charitativních pochodů a založily novou tradici - noční charitativní pochod na podporu Domova Sue Ryder - Midnight Walk.

"A je to za námi. II. ročník nočního charitativního pochodu Midnight Walk 2013. Počasí nám sice usilovně nepřálo po celou dobu pochodu.
A tak pršelo, pršelo. A pršelo ... Nicméně i tak to byl krásný zážitek. Moc děkujeme všem, kteří šli s námi - ať opravdu, či virtuálně. Výtěžek bude něco přes 64 000 Kč.  A za rok se znovu těšíme na noční procházku Prahy!"
napsala Radka na web bezprostředně po skončení posledního ročníku v roce 2013.

Letos pokračujeme 3. ročníkem a jdeme 23. května. Přihlásit se můžete zde:

Darujte šanci
na důstojné stáří