Pohádka o čokoládovém princi

„Za devatero horami, devatero řekami byly dvě království. Jedno bylo malé a chudé. Žili v něm hlavně staří lidé. A těch pár mladších, kteří tu byli, o ně s láskou pečovali. Ve druhém království žili hlavně mladí lidé. Hodně pracovali, bavili se a měli jednu společnou zálibu – čokoládu! Ve druhém království žil i princ Tomáš. Měl zázračnou moc. Dokázal proměnit čokoládu ve zlato. A protože měl dobré srdce, posílal zlato pravidelně do sousedního chudého království.“

 

Nejkrásnější na této pohádce je, že to není pohádka. Princ Tomáš opravdu existuje. Na začátku května nám přišel na účet první dar ve výši 100,- Kč. Poděkovali jsme a byli jsme moc rádi. O sedm dní později přišel druhý dar, zase od pana Tomáše, tentokrát ve výši 90,- Kč. To už jsme zbystřili. Znovu jsme poděkovali, s opatrným dotazem, zda by nechtěl nastavit pravidelnou platbu na podporu Domova Sue Ryder. A přišla tato zpráva: “ Dobrý den, rád se stanu oficiálním podporovatelem, ale nedokážu garantovat pravidelné sumy - záleží na tom, jak moc mají moji kolegové chuť na čokoládu z dobročinné zásobárny! J“ A vzápětí přišel třetí dar v hodnotě 170,- Kč. Kolegové totiž zaplatili dluhy do dobročinné zásobárny.

A tak sháníme dárce opravdu dobré čokolády, kterou pošleme do království pana Tomáše, který pro nás chce a umí proměnit čokoládu ve zlato. Děkujeme!

Radka Kulhánková

Tomáš Klesken, firma DRILL B.S.

 

Darujte šanci
na důstojné stáří