Diskusní klub v Denním centru

Již druhým rokem vedou dobrovolnice Veronika Metelcová a Tereza Šťastná skupinovou aktivitu pro naše klienty s názvem Diskusní klub.

Mladé studentky si na každé setkání připravují obrazovou prezentaci toho nejzajímavějšího z uplynulých dní. Naši klienti se tak mohou vyjadřovat k tématům z oblasti vědy, politiky, společnosti a to jak z českého, tak zahraničního prostředí. Velký ohlas vyvolaly např. témata vesmírné turistiky, narození prince v britské královské rodině, adopce dětí homosexuálními páry, zavedení eura v ČR, volba prezidenta na Slovensku, narození prvních českých paterčat, ztracené dopravní letadlo a mnoho dalších. Každý může vyjádřit svůj názor na dané téma nebo připojit svoji osobní zkušenost či vzpomínku. Někteří účastníci naopak rádi jen pozorují a poslouchají názory ostatních. Máme velkou radost, že tento program přilákal i klienty, kteří jinak téměř aktivity nenavštěvují. Patří mezi ně i paní Božena, která k tomu říká: „Jsem ráda, že zjistím, co se aktuálně děje doma i ve světě. Člověk se dozví vždy něco nového.“

Děkujeme nejen Veronice a Tereze, ale i všem ostatním dobrovolníkům, kteří pro naše klienty připravují zajímavé programy.

Natálie Lupienská, koordinátorka aktivizačních programů

Darujte šanci
na důstojné stáří