Evoluce v Sue Ryder…

Věřili byste, že se z tygra může nečekaně vyvinout drak? V principech evoluce byste takovou informaci asi nenašli, ale u nás v Sue Ryder se tak přesto stalo. Dlouhé roky naše klienty bavil tygr, který se ochotně zúčastňoval všech našich akcí a nechával se od klientů náležitě nakrmit. Letos to bude poprvé jinak.

Místo tygra budou naši klienti krmit draka – ale pořádného.  A jak z pohádek víme, draci sem tam rádi ke svačince sezobnou i princeznu. Ale nemusíte se bát, naštěstí se to tu bude hemžit statečnými rytíři, kteří naše sličné princezny před drakem dozajista ochrání.  

DSC_0304Iniciátorem evolučního přerodu tygra v draka je náš milý dobrovolník Benjamin Ryšavý, který se našim klientům věnuje především v rámci kreativních dílen. Benjamin vystudoval oděvní design na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a proto se nám jevil jako ten pravý, kdo by se do přerodu tygra v draka měl pustit.

Jak sám Ben říká: „Byla to pro mě výzva, protože jsem nic podobného nikdy nedělal. Klíčovou techniku kašírování jsem zkoušel kdysi před mnoha lety, ale díky internetu jsem si ji bez větších potíží znovu vybavil. Rád kombinuju 2D rozměr s 3D, a proto jsem se po konzultaci s Janou rozhodl pro velkou do prostoru jdoucí tlamu. Zádrhelem pro mě bylo upevnění drátěného pletiva na dřevotřískovou překližku, zachránila mě tavící pistole, která se osvědčila nad očekávání. Samotné kašírování problémem nebylo, až na to, že jsem si musel poradit s neustálým kapáním lepidla z vrchního patra na spodní a ze spodního na zem. Pro draka jsem se inspiroval na internetu a zkombinoval několik prvků z jednotlivých draků v jednoho. Chtěl jsem vytvořit strašidelného démonického draka, který by budil respekt. Práce mi trvala asi 8-10 hodin. Strávil jsem při ní příjemný den v Denním centru, pouštěl jsem si hudbu, pozoroval za okny klienty s rodinami a užil jsem si to."

nakrm_tygra2015 756Ráda bych tímto Benjaminovi poděkovala za nás i za klienty. Jeho zápal pro věc a opravdové nadšení, s jakým se do této nelehké práce pustil, je obdivuhodné. Nesmírně si cením času, který této činnosti věnoval. Jeho démonický Drak budí pořádný respekt, jak jistě shledáte z přiložené fotogalerie.

Za Sue Ryder Bc. Jana Žďárská, ergoterapeutka

Darujte šanci
na důstojné stáří