Hledali jsme hrdiny, kteří nejsou vidět. A našli jsme je!

U příležitosti Mezinárodního dne seniorů 2022 jsme pustili do světa dotazník. Chtěli jsme najít statečné lidi, kteří pečovali nebo stále pečují o blízkého člověka v seniorském věku a budou mít odvahu odpovědět na otázky, které jsou ve společnosti tak trochu tabu. Překvapilo nás obrovské množství pečujících, kteří se zapojili. Už teď máme téměř 2 400 vyplněných dotazníků! Lidé se s námi dělí o cenné zkušenosti – krásné a dojemné, občas však velmi tvrdé a bolestné. Už teď z nich vyplývá pár důležitých skutečností. 



Pokud máte zkušenost s péčí o rodiče nebo prarodiče, přidejte, prosím, Vaše odpovědi: 1. díl dotazníku, 2. díl dotazníku. I díky Vám můžou mít budoucí pečující lehčí startovní pozici na trati, která bývá často dlouhá a náročná. Vašimi odpověďmi se budeme podrobně zabývat a dál s nimi pracovat.

  • Připravíme například rozhovory s odborníky i s pečujícími s osobní zkušeností.
  • Vytvoříme přehledné materiály pro budoucí pečující.  
  • Z průzkumu vyplývá, že pečující potřebují víc psychologických témat a témat týkajících se rodinných vztahů. Připravíme je.
  • Vyvineme interaktivní pomůcky na podporu komunikace a otevírání tabu témat mezi pečujícím a opečovávaným blízkým člověkem.

Děkujeme Vám všem.

PS: Tým Neztratit se ve stáří se vydal v říjnu do regionů – pomáhal seniorům v Liberci, Písku i Zlíně.

Darujte šanci
na důstojné stáří