Kalendář To je můj život získal ocenění

Kalendář To je můj život, který vydal Domov Sue Ryder, získal 3. místo v prestižní soutěži Typografie Kalendář roku 2014 v kategorii Vyjádření sociální role. Kalendář fotografky Lucie Maršíkové ukazuje střípky z životních příběhů dvanácti klientů Domova. Do soutěže náš kalendář přihlásila společnost CeWe Color, která se postarala o tisk zdarma.

Tento kalendář nafotila v minulém roce Lucie Maršíková k 15. narozeninám Domova Sue Ryder. Lucie věnovala mnoho hodin přípravě a rozhovorům s klienty, kteří se v kalendáři objevují. Společně procházeli každý životní příběh a vybírali z něj jednu charakteristickou, oblíbenou nebo jinak důležitou věc, kterou lze zároveň dobře zachytit na fotografii. A tak se u krásných portrétních fotografií objevují například lyže jako důležitý koníček, pes jako dobrý přítel nebo dokonce ženy jako nepostradatelná součást života.

Celkové pojetí kalendáře nevzniklo náhodou. V roce 2013 se Domov Sue Ryder vydal na cestu k zavádění Psychobiografického modelu péče profesora Erwina Böhma. Tento specifický koncept péče zkoumá jedinečnou osobnost každého člověka a podrobně se zabývá životním příběhem. Opravdu kvalitní péče se totiž neobejde bez důkladné znalosti minulosti a zvyků jednotlivých lidí. Do osobní historie 12 klientů Domova nás nechává nahlédnout i tento kalendář.

Děkujeme Lucii Maršíkové, která kalendář připravila a nafotila bez nároku na honorář, děkujeme společnosti CeWe Color (FOTOLAB.cz), která se postarala o tisk zdarma. Na vzniku kalendáře se kromě našich klientů podíleli i naši zaměstnanci a dobrovolníci - velký dík patří především Radce Kulhánkové!

Darujte šanci
na důstojné stáří