Lidé Sue Ryder: Iveta Urbanová – asistentka rehabilitace

„Moje působení v sociálních službách nevnímám jako práci, ale jako svoje poslání. Být prospěšná seniorům na různých úrovních, které potřebují, “ říká drobná usměvavá Iveta, která se k týmu rehabilitace připojila na začátku roku 2018. Společně s dalšími kolegy, 3 asistenty a 3 fyzioterapeuty, poskytuje individuální a skupinou rehabilitaci klientům v Sue Ryder. Tým se soustředí především na udržení maximální možné kondice klienta, zlepšení jeho fyzického stavu, zmírnění bolestí a v neposlední řadě i zlepšení psychického stavu.

„Ve zdravotních a sociálních službách se pohybuji od roku 1987. Tento typ práce mě vždy bavil a naplňoval. Nejvíce oceňuji to, že čas, který trávím s klienty, není stereotypní. Z  každého dne si odnáším něco pozitivního. Jako studentka jsem měla nutkání a potřebu jezdit do Motola na LDN, kde probíhala praxe. Už tehdy jsem se cítila prospěšnější u pacientů, než sedět v lavici a učit se teorie, které mohou být v běžném životě odlišné."

"V Sue Ryder jsem velice spokojená, protože je tu tým lidí, kteří umějí spolupracovat. Myslím si, že v takto náročné pracovní oblasti je to důležité. Denně se věnuji našim klientům a cvičím s nimi individuální plán. Snažím se zlepšit, nebo alespoň udržet jejich tělesnou schránku co nejdéle v kondici. Každý den není posvícení, jak se lidově říká, proto se snažím přizpůsobit den stavu klienta a jeho aktuálním potřebám. Třeba ho jen vlídným slovem povzbudit a pohladit jeho křehkou duši."

"Mnohé naše klienty trápí zimomřivost. Během mého působení v Sue Ryder jsem došla k názoru, že by pro ně byly vhodné parafínové zábaly. Parafín je úžasná záležitost v podobě vosku obohaceného vitamínem E. Vyniká schopností zadržovat teplo, prohřívá a uvolňuje tkáně a drobné klouby. V neposlední řadě je velice dobrým pomocníkem při léčbě artritidy a revmatismu. Tento druh aktivity si oblíbila většina našich seniorek. Při zábalech jsem jim chtěla čas co nejvíc zpříjemnit a co jiného vymyslet než oční jógu… Netušila jsem, že tímto nápadem u nich probudím takový zájem. A to je to, co mě na této práci popohání kupředu!"

"Není nic krásnějšího, než pohled na spokojené klienty a vědomí toho, že už dnes se těší na naše další společné setkání.“

Darujte šanci
na důstojné stáří