Modelky v Denním centru Sue Ryder

Denní centrum je v Domově Sue Ryder srdcem skupinových aktivit klientů. Jednou z nich jsou i kreativní dílny. A jak je z názvu tohoto článku patrné, nedávno naše kreativní dílny ovládly modelky. A nebyly to modelky ledajaké, byly přímo výstavní, jak se můžete přesvědčit z přiložené fotodokumentace.

K této pro nás dozajista nové činnosti nás inspiroval dobrovolník Ben, který nám v rámci kreativních dílen již nějaký čas pomáhá. Ben vystudoval oděvní design na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a návrhářství se aktivně věnuje. Sám hovořil o tom, že ho baví dělat lidi krásnější skrze zajímavý oděv, což je pro něj neskutečně fascinující.

Ben pro nás nakreslil několik okouzlujících modelek, které jsme se jali s klienty oblékat do těch co možná nejpohádkovějších šatů. Vybírat jsme mohli z překrásných látek i atraktivních doplňků – peříček a korálků. Tato poutavá činnost nás doslova pohltila a ocitli jsme se tak najednou v úplně jiných časových dimenzích…A jak se nám nové outfity podařily, můžete posoudit z přiložené fotodokumentace.

Za Domov Sue Ryder z.ú. Bc. Jana Žďárská, ergoterapeutka

Darujte šanci
na důstojné stáří