Paní Věra pomáhá s krmením zvířat

Pocit užitečnosti a smysluplné činnosti je důležitou součástí života každého z nás. Proto se vždy snažíme hledat způsoby, jak zapojit naše klienty do chodu Domova Sue Ryder.

V nedávném článku na našem webu jste si mohli přečíst, jak nám klientka paní Milena (dříve administrativní pracovnice) pomáhá se skartováním citlivých dokumentů. Nyní bychom Vás rádi seznámili s tím, jak nám paní Věra pomohla vyřešit problém s krmením našich chlupatých pomocníků pro zooterapii.

„Nedávno mne požádala Káťa z Denního centra, zda bych byla ochotna vždy o víkendu (kdy je Denní centrum zavřené) nakrmit místní zvířata. Pro mne to není problém, tak jsem dostala klíč a v sobotu a v neděli před polednem vždy přijdu. Vše mám připravené – mrkev, jablíčko, zelí, což rozdělím na tři díly – jeden pro králíčka Bruna a dva díly po morčata Bělu a Zrzanu. Králíček Mucinka má už svůj věk, už tolik nežere, a proto dostává až v neděli pár listů zelí. Králíci jsou kliďánkové, ale morčata už jsou nedočkavá, jako by týden nejedla. Když je nakrmím, jsou všichni spokojeni,“ takto se o své nové „práci“ vyjadřuje paní Věra Fidlerová.

I takto zdánlivě jednoduchý nápad pomáhá všem zúčastněným a umožňuje nám naplňovat naše poslání důstojného stáří. S myšlenkou užitečnosti a smysluplné činnosti pracuje například i ergoterapeutický koncept nebo psychobiografický model péče, který postupnými krůčky v našem Domově zavádíme.

Natálie Lupienská, ergoterapeutka a vedoucí aktivizačních programů

Darujte šanci
na důstojné stáří