Teambuilding osobní asistence aneb zažijme se jako tým

Práce osobních asistentů v terénu je velmi náročná a zároveň samostatná práce. Proto je potřeba jednou za čas spojit síly a podniknout nějakou společnou akci, kde se zažijeme jako tým.

Tento rok se naše akce odehrála v prostorách areálu Botanicus. Měli jsme možnost vidět staročeské dílny jako je výroba mincí, provazu či mýdla. Na vlastní kůži jsme potom vyzkoušeli střelbu z luku. Zahrady areálu nám poskytly prostor pro týmovou hru zvanou „Račí země“. V Račí zemi se chodí pouze pozpátku, jsou zde překážky, kterým se musíte vyhnout, není dovoleno dívat se za sebe ani vedle sebe, přesto se musíte dostat z jednoho konce země na ten druhý. Když někdo z členů vstoupí do země, není dovoleno mluvit. Jak to tedy udělat? No jedině týmovou prací!

Všichni kolegové se dokázali domluvit na společném postupu a zdárně se dostat na druhou stranu Račí země. A přesně o to jde i v asistenci. Na každé službě je asistent sám, přesto je někdy potřeba dohodnout se na konkrétních postupech u klienta a pracovat společně jako tým.

Jsem moc ráda, že osobní asistenti Sue Ryder jsou profesionálové. Poradí si i v náročných situacích na službě samostatně, a přesto mají týmového ducha.

Za celý tým osobní asistence bych chtěla poděkovat areálu Botanicus, který byl sponzorem tohoto úžasného dne. A až budete příště přemýšlet, kam o víkendu na výlet, zkuste se podívat na stránky www.botanicus.cz.

Jitka Rychtaříková, vedoucí osobní asistence

Darujte šanci
na důstojné stáří